PARTNEREINK
 
 
 
 
 
 
 
Semmelrock naturo
Ez a térkő egy roppant érdes, nehezen tisztán tartható és tisztítható felület. Bazalt örleményes felület, melyet olyan szerrel tettünk látványosan tisztábbá, mely megkímélte 100%-ban a környezetében levő növényeket.
 
Hullámkő
Nagy klasszikus a hullámkő, mely valóban kedvelt termék a mai napig. Mivel a felülete nyers beton, nincs rajta kvarc kopóréteg, így sajnos könnyen szennyeződik. A benne levő festékanyag érzékenyen reagál a professzionális tisztítószerekre, így nagy elővigyázatossággal kezeltük. Minden fotón látható az előtte-utána állapot. ma már léteznek olyan impregnálószerek, melyek szinte tökéletesen meggátolják az esőcseppek beivódását, így a szennyeződés sem tud a kőbe bekerülni. Ugyanez érvényes minden folyadékra. Ezzel hosszútávon megvédhetjük a burkolatunkat a gyors koszolódástól.
 
 
Rialta térkő
A fotó egy toskana színű kvarc kopóréteggel rendelkező tékövet mutat, melyet az évek folyamán mohásodás lepett el és az időjárás okozta szennyezősédesek is mélyen beivódtak. Ezáltal a kövek közti fugatávolság is kisebbnek tűnik, mivel elvesztette a kontrasztját, fekete színű lett a kövek közti rész. A felületet egy egyszerű kősamponnal kezeltük, a makacsabb szennyeződések is 90%-ban eltűntek. Ez azt bizonytotta számunkra, hogy nem feltétlenül kell agresszív anyagokat használnunk a hatékonysághoz. A tisztítás és kiszáradás után a felületet újra besöpörtük bézs színű fugával, valamint vékonyan bekentük egy pórustöltő anyaggal mely jótékony hatását a fugákra is kifejti. A fugahomok megkeményedik, ellenáll az esőcseppeknek és a szélnek. Mindemellett nem szigetel, víz és légáteresztő marad.
 
TÉRKŐTISZTÍTÁS * 2015.